Hollanda İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Yasemin Cegerek, Türkiye'yi eleştirerek, demokratik bir ülkede basın mensuplarının tutuklanmasını doğru bulmadığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na Yasemin Cegerek, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in bu konudaki endişelerini Türkiye'deki muhataplarına aktardığını hatırlattı. Türkiye'de basın mensuplarının tutuklanmasını doğru bulmadığını ifade eden Cegerek, "Biz Türkiye'den tam tersi bir tepki bekliyoruz. Basın mensuplarının daha özgür olmalarını istiyoruz. Türkiye'nin yazarlara ve basın mensuplarına karşı daha demokratik bir tavır takınmasını istiyoruz." dedi.

Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin üyelik yolunda ilerleme kaydetmesi için elinden gelen çabayı yaptığını savunan Cegerek, Türkiye'nin de kendine yakışır şekilde geri değil, ileri adımlar atmasını beklediklerini ekledi. Cegerek, mevcut gidişatı ise olumlu bir şekilde değerlendirmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Yasemin Cegerek, "İnsan hakları olsun, özgür basın olsun, herhangi bir konuda yanlış gördüğümüz yerde Türkiye'yi tabii ki uyarmaya devam edeceğiz." dedi.