Koza-İpek Holading'e kayyum atanmasına tepki gösteren Hollanda Federal Milletvekili Özlem Özen, yayın grubunun kime ait olduğuna bakmaksızın basın özgürlüğünün en temel prensipler arasında yer aldığını unutmamak gerektiğini kaydetti. Özen, "Seçim kazanmış olmak yapılan baskıları meşrulaştırmıyor." dedi.

Basın özgürlüğünün temel prensip olduğunu hatırlatan Özen baskı gören kanalların kime ait olduğuna bakmaksızın basın özgürlüğüne engelin yanlış olduğu ifade etti. Aynı zamanda hukukçu da olan Özen, basın özgürlüğüne karşı yapılan baskıların açıklaması olmadığını vurguladı. Özen, "Demokratik şekilde seçim kazanmış olmak baskıları ne açıklar ne de meşrulaştırır." dedi.

AB'ye girme çabasında olan Türkiye'nin AB değerlerine saygı duyması gerektiğini söyleyen Özen saygıdan da öte bu değerlerin efektif hale gelmesi gerektiğini ekledi. İnsan hakları vurgusu da yapan Özen AB'nin de karşılığında üzerine düşeni yapması gerektiğini not etti.

Partisi PS'nin bu husustaki tutumunu da değinen Özen, "Basın özgürlüğünü destekleyen inisyatifleri parti olarak destekliyoruz, özgürlüğü sindirmek için orantısız güç kullanımını da şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.