Hollanda Temsilciler Meclisi'nde, sözde Ermeni soykırımı iddialarını yeniden meclisin gündemine taşıyan Hıristiyan partiler CDA, CU, SGP ve İslamiyet ile ilgili söylemleriyle tanınan Geert Wilders’in siyasi oluşumu PVV tarafından sunulan önergelerin oylaması ertelendi.

Hollanda Temsilciler Meclisinde yapılacak oylamanın önümüzdeki Perşembe gününe ertelendiği Meclis Başkanı tarafından açıklandı. Temsilciler Meclisi'nde CDA, CU, SGP ve PVV partilerin verdiği önergelerde, hükümetten 'Ermeni soykırımı meselesi' yerine 'Ermeni soykırımı' ifadesinin kullanılması ve Hollanda’nın Ermenistan’da düzenlenecek 'anma töreninde' Kral Willem-Alexander ve Başbakan Mark Rutte tarafından temsil edilmesi isteniyor.

125 MILLETVEKİLİ 'EVET' 13 MİLLETVEKİLİ 'HAYIR'

Dışişleri Bakanı Bert Koenders, bu partilerin önergelerini reddedilmesini istemişti. Hollanda parlamentosunun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi’ndeki oturumda, önergede imzası bulunan partilerden biri oylamanın Perşembe gününe ertelenmesini istedi. Erteleme konusunda yapılan oylamada 125 milletvekili 'evet' 13 milletvekili de 'hayır' oyu verdi.

Hollanda'da bulunan Türk sivil kuruluşları ise sözde Ermeni soykırım iddialarının bağımsız bir araştırma ve tarihçilerin ışığında iki ülke arşivlerinin açılması yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı.