Yemen'in Taiz kentinde, Şii Husi milislerinin ağır silahlarla sivillerin üzerine rastgele ateş açmaya başladığı bildirildi.

Yemen'in başkenti Sana ile Aden şehri arasında bulunan ve Husi milisleri ile koalisyon güçlerine sınır oluşturan Taiz ilinde sivillerin yaşadığı bölgelerde silah sesleri duyulduğu aktarıldı. Suud basını, Husilerin ağır silahlarla savunmasız insanlara ateş açtığını belirtti. Saldırılarda sivillerden ölü ve yaralıların olduğu açıklandı. Husilerin sivillere Riyad'da bulunan Yemen yönetiminin Aden'e dönmesine tepki olarak saldırdığını vurguladı. Ayrıca Suudi Arabistan geçtiğimiz hafta başkent Sana'yı geri almak için geniş çaplı yaklaşık 20 bin askerle operasyon başlatmıştı. Husilerin bu operasyonun gücünü kırmak için savunmanız sivillere saldırdığı iddia edildi.

Çarşamba günü Yemen hükümet sözcüsü Racih Bedi, altı ay aradan sonra Yemen yönetiminin Aden'de toplantı yaptığını açıklamıştı. Bedi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Halid Bahha başkanlığında yedi bakan, 9 güvenlikten sorumlu asker ve bürokratlardan oluşan 16 kişiyle ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini aktararak bundan sonra operasyon merkezlerinin Aden olacağını vurgulamıştı. Racih Bedi, Cumhurbaşkanı Abdu Rabbuh Mansur Hadi ile ilgili bir bilgi ise vermemişti.