Antalya'nın İbradı ilçesinin tarihi, kültürel, eko, biyolojik ve doğal güzellikleri İtalya'da tanıtıldı. Bu sene üçüncüsü İtalya'da Cisternino Belediyesi taradından düzenlenen 'Akdeniz'in En Güzel Köyleri Konferansı'na katılan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Torosların eteğindeki tarihi, kültürel, doğal, eko ve biyolojik zenginliği tanıttı.

Tanıtım toplantısına İtalya Puglia Bölgesi Cisternino Belediyesi Donato Baccaro'nun davetlisi olarak katıldıklarını belirten Küçükkuru, konferansta 15 ülke katılımcılarına alternatif turizm kapsamında İbradı'nın değerlerini tanıttıklarını ifade etti.

Konferansta, 15 ülke delegelerine İbradı'nın dünyaca ünlü su altı mağarası Altınbeşik Mağarası, kardelen, Eynif Ovası'ndaki yılkı atları, asırlık kestane ağaçları, Osmanlı dönemi mezar taşları, hatıllı Ormana ve düğmeli İbradı evleri ve çok sayıda doğal güzelliğin tanıtımını yaptıklarını belirten Küçükkuru, tanıtımla hedeflerinin 2016 yılında İbradı'yı başta Akdeniz ülkeleri olmak üzere dünyada alternatif turizmde lider destinasyon yapmak olduğunu kaydetti.