Alman Yeşiller Partisi Başkanı Cem Özdemir, İç Güvenlik Yasası paketinin Avrupa müktesebatı ile uyumlu olduğu yönünde açıklamalar yapan AK Parti’ye sert eleştirilerde bulundu. Cem Özdemir, “Hükümete tavsiyem, Sayın Abdullah Gül’ün önerilerini ciddiye almasıdır. Günün birinde kendisi de demokrasiden faydalanmak isteyecek.” dedi.

Alman Yeşiller Partisi Başkanı ve Federal Meclis milletvekili Cem Özdemir, AK Parti hükümeti tarafından hazırlanan İç Güvenlik Yasası’nın Avrupa Birliği (AB) normları ve müktesebatıyla alakasının olmadığını vurguladı. Özdemir, “İşlerine geldiği gibi Avrupa’ya gönderme yapıyorlar. İşlerine geldiğinde Avrupa normlarını kullanıyorlar, işlerine gelmediklerinde Avrupa normlarına aykırı şeyler yapıyorlar. Avrupa normlarında böyle bir şey yok.” dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Cem Özdemir, içinde sıkıyönetim döneminden kalma unsurların bulunduğu İç Güvenlik Yasası’na sert eleştirilerde bulundu. Özdemir, “İç güvenlik yasa tasarısının AB normlarıyla ilgisi yok. Zaten bu yasa Türkiye’de de çok açık biçimde eleştiriliyor ve tartışılıyor. Eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül bu konuda önerilerini ve endişelerini ifade etti. Benim hükümete tavsiyem bu endişeleri ciddiye almasıdır. Bunları yok saymak kendisine bir şey getirmez. Tam tersine günün birinde bugünkü iktidar muhalefet olduğunda onlar da demokrasiden faydalanmak isteyecek. Dolayısıyla iktidar bugünden yarınki muhalefeti düşünmeli.” şeklinde konuştu.

“MACARİSTAN’I ÖRNEK ALACAĞINIZA AB İLERİ DEMOKRASİLERİNİ ÖRNEK ALIN”

İç güvenlik paketinin acilen iptal edilmesi çağırısında bulunan Alman Yeşiller Partisi Başkanı ve Federal Meclis milletvekili Cem Özdemir, Türk hükümetinin AB’deki ileri demokrasileri örnek almadığının altını çizerek şunları belirtti: “İşlerine geldiği gibi Avrupa’ya gönderme yapıyorlar. İşlerine geldiğinde Avrupa normlarını kullanıyorlar, işlerine gelmediklerinde Avrupa normlarına aykırı şeyler yapıyorlar. Avrupa normlarında böyle bir şey yok, belki Macaristan’da var. Ama Macaristan’ın Türkiye için iyi bir örnek olduğunu düşünmüyorum. Eğer örnek arıyorlarsa Türkiye kendisine en ileri demokrasiyi örnek almalıdır, en geri demokrasileri değil.”