Ramazan ayında birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dostluğun sembolü olan iftar çadırı geleneği, Belçika'da da yaşatılmaya çalışılıyor. Ülkenin farklı yerlerinde gerçekleştirilen organizasyonlarda, yüzlerce kişi iftarlarını çadırlarda açıyor. Özellikle Saint Josse Belediye’sinin 6 günlüğüne kurduğu ve her gününde ayrı bir yardım derneğinin iftar verdiği iftar çadırı yoğun ilgi görüyor. İlk gün Brabant Esnaflar Derneği’nin iftarı sonrasında, sırasıyla Hasene, Eyad, Time To Help, İslamic Relief ve Wefa kuruluşları iftar verdi. Aynı şekilde yine Brüksel’de Place de La Reine’de kurulan iftar çadırı ve Gent’te ki sokak iftarı da yoğun ilgi gören organizasyonlar arasında

Saint Josse’ta kurulan çadırda iftar veren Time To Help Başkanı Said Tan, bu geleneğin yaşatılması gerektiğini belirtti. Kuruluş olarak yapılan yardım faaliyetlerinden de bahseden Tan, ihtiyaç sahibi ülkelere yardım yapıldığını ancak ilk olarak çevrelerine bakmakla sorumlu olduklarını vurguladı. Tan, Ramazan ayında Gent bölgesinde ihtiyaç sahibi bin kişiye yemek dağıtılacağını söyledi.

İftara katılanlar arasında yer alan eğitmen Hümeyra Akdağ da Türkiye’den uzak olmalarına rağmen televizyonlarda izledikleri iftar akşamlarını kurulan çadırlar sayesinde aramadığını ifade etti.

Yine iftarını çadırda açanlar arasında yer alan Rumeli Türkleri Başkanı Turan Türe de organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ederken, bu tarz girişimlerin birlik ve beraberlik için önemli çalışmalar olduğunun altını çizdi. İftar çadırına çok sayıda davetlinin yanı sıra, bölgede yaşayan Müslümanlar, ihtiyaç sahipleri ve sokakta yaşamak zorunda kalanların da katıldığı görüldü.