Zaman Almanya ve Hanseforum’un ortaklaşa düzenlediği iftar programında siyaset, iş dünyası ve dini kuruluşlar ile STK ve resmi kurum temsilcileri bu kez Bremen’de bir araya geldi. Bremen Tendür Restoran’ında gerçekleşen iftar programı Hanseforum Başkanı Ayhan Akkuş’un konuşmasıyla başladı. Akkuş İftar, oruç ve Hanseforum hakkında bilgi verdi.

CDU Bremen Eyalet Meclis Grup Başkanı Thomas Röwekammp’da iftarın geç saatlerde açıldığını hatırlatarak, “Normalde saat 21:00’den sonra kimse bir yere gidip bir şeyler yemez. Bunu yaparsa da sadece arkadaşları ile dostları ile yapar. Ben bugün burada dostlarımla birlikteyim ve birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.

Hıristiyanlık ile İslamiyet’in benzerlikleri olduğuna işaret eden Röwekamp, dinin inançlara gösterilecek ilginin dünya barışına çok büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

Bremen Protestan Kilisesi Rahibi Volker Keller ise oruç ibadetinin Müslümanlar için çok önemli belki de en zor ibadet olduğunu belirterek, “Bu ibadeti tanımayanlar sizin işkence çektiğinizi ve yiyecek ve içeceklerden mahrum kaldığınızı zannettiklerini düşünüyorlar. Bu madalyanın bir tarafı asıl ve önemli olan taraf ise orucun büyük kazançları var. Nedir bu kazançlar? Vücudun ihtiyaçlarını azaltarak ikinci planda tutarak dikkatlerini hayat için önemli olan manevi duyguların güçlendirilmesi. Bizde de oruç var fakat biz orucu ibadetini biraz geriye bıraktık ama sizler gerçek orucu tutuyorsunuz. Bremen Protestan Kilisesi olarak sizin yanınızdayız ve kapımız size her zaman açıktır.” dedi.

Katolik Kilisesi rahiplerinden Rudiger Willer iftara davet edilmesine teşekkür ederek sözlerine başladı ve oruç hakkında meslektaşının söylediklerine aynen katıldığını söyledi.

Tendür Restoranında gerçekleşen iftar programına CDU Eyalet Milletvekili Dr. Oğuzhan Yazıcı, Dr. Andreas Quade, Maritta Wessel –Niepel, Dr. Frank Müller katıldı.