İngiltere’de yaşayan Müslümanların büyük çoğunluğunun, Peygamber Efendimiz'i (s.a.s.) tasvir etme iddiasındaki karikatürlere yönelik şiddete karşı olduğu ortaya çıktı.

İngiliz yayın organı BBC'nin, ComRes adlı araştırma şirketinin hazırladığı ankete katılan Müslümanlardan yüzde 80'i Charlie Hebdo'da yayınlanan karikatürlerden rahatsız olduğunu ifade etti. Fakat, dergiye düzenlenen silahlı saldırının ardında yatan nedenlere biraz da olsa sempati duyanların oranı yüzde 27'de kaldı. 26 Ocak – 20 Şubat tarihleri arasında yapılan ankette, yüzde 32’lik bir kesim ise Paris’te düzenlenen saldırılara şaşırmadığını ifade etti.

İNGİLTERE’DE MÜSLÜMANLARA KARŞI HOŞGÖRÜ AZALIYOR

Anket ayrıca, İngiltere’de Müslümanların inançlarına karşı hoşgörünün giderek azaldığı ve ülkede yaşayanların inançları nedeniyle bir ok ayrımcılığa maruz kaldığını ortaya çıkardı. Artan önyargının ise Müslümanların Ada’da yaşamasını giderek zor hale getirdiği belirtildi.

Ankete katılanların yüzde 35'i İngilizlerin Müslümanlara güvenmediğini düşünürken, yüzde 20’lik bir kesinm ise Batılı liberal toplumların İslam dini ile uyumlu olmayacağını savunuyor.