Today's Zaman Genel Yayın Editörü Bülent Keneş’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 21 ay hapis cezası verilmesine bir tepki de İngiltere Gazeteciler Birliği’nden (NUJ) geldi.

NUJ, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı yazılı açıklamada, “İfade hürriyetine yapılan bu saldırıyı kınıyoruz.” vurgusunu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle mahkemeye çıkarılan gazetecilerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken NUJ, muhalif sesleri susturmaya yönelik bu adımların oldukça endişe verici olduğunu kaydetti.

38 bin üyesi ile İngiltere’nin en büyük gazeteciler birliği NUJ, demokrasilerde gazetecilere yönelik baskıların kabul edilemez olduğunun altını çizerek, düşünce özgürlüğünün korunması noktasında genel seçim sonuçlarından çıkan mesajın net olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan, Guardian gazetesi de Bülent Keneş’e verilen hapis cezasını haberleştirdi. “Türk gazete editörüne Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’a hakaret suçuyla hapis cezası” başlığıyla verilen haberde, Erdoğan’a hakaret suçuyla mahkemeye verilen gazeteci sayısında endişe verici bir artışın olduğuna dikkat çekildi. Guardian’ın dünyaca ünlü genel yayın editörü Alan Rusbridger da bu haberi kişisel twitter hesabından paylaşarak Keneş’e verilen cezaya tepki gösterdi.