Noel zamanında, Sony’nin PlayStation ve Microsoft’un Xbox Live ağlarına düzenlenen siber saldırı soruşturması kapsamında İngiltere’de bir kişi gözaltına alındı.

İngiltere’nin Liverpool şehri yakınlarında bulunan Southport kasabasında gözaltına alınan kişinin, 18 yaşında bir İngiliz vatandaşı olduğu öğrenildi. İngiltere Ulusal Siber Suç Birimi (NCCU) ve ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ortak yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin, bir bilgisayar gerecine yetkisiz erişim girişiminde bulunmak ve hukuki yaptırım birimlerine kasten yanlış bilgi aktarma suçlamalarıyla gözaltına alındığı kaydedildi.

Microsoft ve Sony’nin ağlarına Noel zamanı siber saldırı düzenlenmiş, saldırıdan yaklaşık 160 milyon kullanıcı etkilenmişti. Siber saldırı yüzünden mağdur olan kullanıcılar, oyun oynama, diğer kullanıcılarla ve oyun konsollarıyla eğlence kanallarına bağlanma gibi konularda sağlanan servislere erişimde uzun süre sorun yaşamıştı. Saldırıyı ise Lizard Squad adlı bir hacker grubu üstlenmişti.