İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle birlikte yüzleştiği göçmen krizine çözüm arayışları kapsamında bugün İspanya’da İspanyol ve Portekizli mevkidaşlarıyla görüşecek. Görüşmenin ardından Başbakan Cameron’ın ülkeye kaç bin mülteci alınacağı hakkında detaylı açıklama yapması bekleniyor.

Son olarak iki gün önce Bodrum sahilinde yaşanan mülteci trajedisinin ardından gelen sert eleştiriler üzerine Başbakan David Cameron, birkaç bin sığınmacının Türkiye'nin Suriye sınırındaki Birleşmiş Milletler (BM) mülteci kampından Birleşik Krallık’a kabul edilebileceğini açıklamıştı.

Suriyeli sığınmacılara ilişkin İngiltere hükümetinin hazırladığı 'savunmasız insanları yeniden yerleştirme planı’ için bugün İngiltere Başbakanı David Cameron, İspanya’nın başkenti Madrid’de, İspanyol mevkidaşı Mariano Rajoy ve Portekizli mevkidaşı Pedro Passos Coelho’yla bir araya gelecek. Yapılacak görüşmede hazırlanan göçmen paketinin, AB kriterleri kapsamında hangi yol haritasının izleyeceği konuşulacak.

İki gün önce Bodrum’da sahile vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi’nin cansız bedenine ilişkin fotoğrafın, İngiltere gündeminde geniş yankı bulması sonucu dün, Başbakan David Cameron, birkaç bin sığınmacının ülkeye alınacağını açıklamıştı. Bugün gerçekleşecek görüşmenin ardından ise İngiliz Başbakan’ın göçmen planıyla ilgili detaylı olarak kaç bin sığınmacıya ülkesinin kapılarının açılacağını açıklaması bekleniyor.

İNGİLTERE ŞİMDİYE KADAR 216 MÜLTECİ ALDI

İngiltere şimdiye kadar söz konusu mülteci planı kapsamında 216 Suriyeli sığınmacıya kapısını açmıştı. Son olarak Bodrum’da yaşanan trajik olaydan önce daha fazla sığınmacıyı İngiltere’ye kabul edemeyeceğini belirten İngiltere Başbakanı, sert bir dille eleştirilmişti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, dün yaptığı açıklama sırasında Bodrum sahiline cansız bedeni vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi’nin fotoğrafının ‘bir baba’ olarak kendisini derinden üzdüğünü vurgulamıştı. Cameron, yaşanan bu trajik olaylardan en çok Suriye lideri Esed ve IŞİD terör örgütünün sorumlu tutulması gerektiği söylemişti.

İngiliz Başbakan herkesin yüreğini sızlatan fotoğrafa ilişkin ise “Bu fotoğrafları her kim görürse görsün çok duygulanır ve ben bir baba olarak Türkiye’deki sahile vuran çocuğun fotoğrafını gördüğümde bu durumdan çok etkilendim.” diye konuşmuştu.