IŞİD’e katıldığı iddia edilen ve kendisinden bir haftadır haber alınamayan Rus kız Varvara Karaulova, Türkiye’nin Suriye sınırında göz altına alındı. Sınırı izinsiz geçmeye çalışan bayanın Kilis emniyetinde tutulduğu kaydedildi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin verdiği bilgiye göre, “Varvara Karaulova dün Suriye sınırını izinsiz geçmeye çalışırken yakalandı. Türk emniyet güçlerinin göçmen bürosuna teslim etmesi bekleniyor.” dedi.

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Rusya kamuoyunda yoğun gündeme olan Varvara’nın Suriye sınırında yakalandığını doğruladı.

Moskova Devlet Üniversitesi’nden felsefe eğitimi alan Varvara’nın babası Pavel Karaulov yaptığı açıklamada kızının İstanbul’a tek yönlü bilet aldığını, sonra da kayıplara karıştığını açıklamıştı. Baba Pavel, kızında son dönemde değişiklikler gözlemlediğini, ancak bunları başlangıçta olumsuz olarak değerlendirmediğini ifade etmişti.

Karaulov’un birkaç gündür telefonundan Suriye sınırında olduğuna dair sinyaller alınıyordu.

Ailenin avukatı Aleksandr Karabanov, genç kızın Türkiye sınırını geçerken göz altına alındığını teyit etti. Genç kızın Rusya’ya getirilmesi için hukuki süreç başlatıldı.