Adana Sanayi Odası’nı ziyaret eden İsrail’in Ankara Maslahatgüzarı Amira Oron, başta tarım olmak üzere tüm sektörlerde ticari işbirliğine hazır olduklarını belirterek, mevcut ticari işbirliklerinin geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Başkan Yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Sayman üye İmam Gazali Hıradağı ve Yönetim Kurulu üyeleri Yavuz Tezcan, Faruk Aytek, İsa Tuzcu ve Süleyman Baş ile bir araya gelen Maslahatgüzar Amira Oron, görevine 40 gün önce başladığını ve ilk ziyaretini Adana’ya gerçekleştirdiğini belirtti. Adana ile ticari işbirliğinin tarım üzerinde yoğunlaştırılmasını amaçladıklarını bildiren Oron, kent sanayicilerini İsrail’de 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek uluslararası tarım Fuarı ve konferansına katılmaya davet etti.

Ticaret Müsteşarı Joseph Avraham da, geçen yıl Türkiye’den İsrail’e 2.6 milyar dolarlık mal satışı gerçekleştiğini, önemli ticaret potansiyeli bulunan iki ülkenin birbirlerinin rakibi değil, tamamlayıcısı olduğunu vurguladı. Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, İsrail ile ticarette önemli bir sıkıntı yaşanmadığını, önümüzdeki süreçte daha da artacağına inandığını belirtti.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, fuar ve konferansla ilgili Adana sanayicisinin bilgilendirileceğini ifade ederken, ekonomik alanda işbirliğinin artmasına yönelik çaba ve katkıların sürdürüleceğini söyledi.

Serbest ticaret anlaşması kapsamında İsrail’den gelen özellikle suni sentetik elyaftan dokunmuş kumaşların büyük sıkıntı yarattığını belirten Kıvanç, “Dokuma tezgahı bulunmayan İsrail’den, Uzakdoğu imali olduğunu bildiğimiz çok miktarda mal ülkemize geldi. Bu konuda yasal girişimlerimiz devam ediyor. İsrail devletinden dampingli ürünler konusunda hassas olunmasını ve önlem alınmasını istiyoruz.” dedi.