İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Palermo şehrine düzenlediği özel ziyarette Cumhurbaşkanlığı özel uçağını kullanmayarak tarifeli bir uçuşla gerçekleştirdi. Yolcuların şaşkın bakışları ve takdirini toplayan bu durum "İtalya tarihinde ilk kez bir devlet başkanının tarifeli uçuş kullanması" olarak nitelendirildi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın özel bir ziyaret için Sicilya adasının başkenti Palermo'ya gitmek üzere Roma'dan Alitalia Havayolları'na ait tarifeli bir uçağı tercih etmesi gündeme oturdu. İtalya tarihinde ilk kez bir devlet başkanının kendisine tahsis edilen özel uçak dışında tarifeli bir seferle yolculuk etmesi olarak kayda geçen olay birçok vatandaşın takdirini topladı.

Alitalia Havayolları'nın resmi twitter hesabında yayınlanan uçağın kaptanıyla çekilmiş fotoğrafta "Normal bir yolcu, özel bir insan. İyi yolculuklar Başkan" yazılması dikkat çekti. Memleketi Palermo'ya cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk kez gelen Mattarella'nın öğleden sonra, ölen eşinin mezarını ziyaret ettiği bildirildi.