Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Moskova metro istasyonuna inerek yolculara anons yaptı. Moskova metrosunu ziyaret eden Jirinovski, güvenlik kamerası odasına girerek istasyonlarda yolcuları izledi. Rus politikacının bilgisayar ortamında bir yolcunun düşmesini anında farketmesi de gözlerden kaçmadı.
Daha sonra anons stüdyosuna giren Jirinovski, yolculara istasyon anosu yaptı: “Dikkat! Kapılar kapanıyor! Bir sonraki istasyon Almatı! Ben Vladimir Jirinovski! Çok mutluyum ki Moskova’da doğduğum Almatı kentinin ismini taşıyan metro istasyonu var!”
Jirinovski 1946 yılında Kazakistan’ın eski başkenti Almatı'da doğdu. Moskova’da bir metro istasyonun Almatı isminin verilmesinde önemli katkı sağlayan Rus politikacı, “Halklar dostluğu simgesi ve Panfilov Birliği (Aralık 1941’te Moskova’nın Nazi ordularına karşı savunmasında kahramanlık gösteren askeri birlik) anısına istasyonun adı Almatı olsun. Aralarımda dayım Pyotr Marakov'un olduğu çok sayıda Almatılı bu birlikte savaşmıştı.” şeklinde istekte bulunmuştu.