Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde aşırı yağış su baskınlarına neden oldu. Kabe'de tavaf alanı kenarında bulunan genişletme çalışmalarında kullanılan bir vinç, yıldırım düşmesi sonucu devrildi. Reuters haber ajansına göre kazada 87 kişi öldü, 154 kişi ise yaralandı. Türk hacı adaylarından da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kum fırtınasıyla başlayan yağmurun aniden bastırmasıyla Mekke'nin cadde ve sokaklarında küçük çaplı su baskınları meydana geldi. Şehir trafiğinde de aksamalar yaşandı. Kabe'de tavaf alanı kenarında bulunan vincin yıldırım düşmesi sonucu devrildiği, olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Devrilen vincin, Kral'ın sarayının olduğu kısımdaki vinç olduğu öğrenildi. Tonlarca ağırlığındaki vincin beton blokları yıktığı ifade edildi. Reuters haber ajansına göre kazada 87 kiişinin hayatını kaybetti, 154 kişi de yaralandı. Türk hacı adaylarından birinin öldüğü, 21'inin de yaralandığı aktarıldı.

Suudi Arabistan Sivil Savunması'ndan yapılan açıklamaya göre kazada 87 kişi hayatını kaybetti, 154 kişi ise yaralandı.

Hayatını kaybeden Türk hacı adayının 62 yaşında Trabzonlu olduğu, yaralanan eşinin ise hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Hac dönemi olduğu için yüzbinlerce Müslüman, Hac farizasını yerine getirmek için Mekke'de bulunuyor.