Kamboçya’nin Sihanoukville kentinde tekne turu işletmecisi M. T. adındaki Türk, bir İsrailliyi kasten bıçaklamak suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede elleri kelepçeli haldeyken kaçmaya çalıştı.

M. T. adındaki Türkiye vatandaşının bir İsrail vatandaşını kasten yaralamak suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldığını belirten savcı Ream Chanmony, Türk zanlının mahkeme binasındayken kaçmaya kalkıştığını söyledi. Savcı Chanmony "Biz mahkemede, kasten adam yaralama suçlaması yaptıktan sonra kendisi tuvalete gitmek için izin istedi. Sanık tuvaletteyken kelepçeli halde tel örgülü duvarı aşıp yaklaşık 300 metre uzaklıklıktaki ormanlık alana kaçtıktan sonra polis etrafını çevirip tekrar yakaladı." dedi.

Türk işadamı M. T.'nin Sihanoukville’deki bir gazino önünde arabasına Perşembe gecesi silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda, işadamı M. T. yara almadan kurtulurken bir Kamboçyalı ayağından yaralanmıştı. Saldırının iş rekabeti yüzünden olduğu sanılıyor. Savcı Chanmony Türk işadamına yönelik silahlı saldırı ile ilgili olarak kendilerinin saldırganlar hakkında yeteri kadar delil olmadığını, polisin araştırmasını sürdürdüğünü söyledi.

Öte yandan, silahlı saldırının Sihanoukville’de restorant işleten İsrail vatandaşı bir grup tarafından iş rekabeti nedeniyle gerçekleştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.