İngiliz Daily Mirror Gazetesi kaynaklı bir habere göre, geçen yıl 8 Mart tarihinde uçuş halindeyken kaybolan ve bir daha haber alınamayan Malezya Havayolları'na ait MH370 uçuş numaralı yolcu uçağı, rotasını Antarktika’ya yönlendirilmiş olabilir.

National Geographic Televizyonu için hazırlanan ve henüz yayınlanmamış olan belgeselde, uydu kayıtlarında gizemli bir şekilde kaybolan uçağın, kontrol kulesiyle olan irtibatının kesilmesinden sonra saatlerce otomatik pilotta uçtuğu ortaya çıktı. İddiaya göre kokpit içinde bulunan birisi uçağı rotasından çıkararak Antarktika’ya götürmek istedi.

Havacılık uzmanlarının, bu kanıttan yola çıkarak yorumlarda bulunduğu belgesel, uçağın düştüğü tarihin yıldönümü olan 8 Mart Pazar tarihinde National Geographic Televizyonu’nda yayınlanacak.

Malcolm Brenner isimli havacılık uzmanı, "Bu kaza bütün dünyanın ilgisini çekti. Ben de 40 yıllık meslek kariyerimde böyle bir olayla karşılaşmadım." dedi.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in Başkenti Pekin’e giden uçakta 200 kişi bulunuyordu.

Uçağı arayan ekibin başkanı ve aynı zamanda Avustralya Ulaşım Güvenliği Bürosu Müdürü olan Martin Dolan, "Benzeri görülmemiş derecede karmaşık bir durum. Sadece gizemlilik anlamında değil, uçağı bulmak için aramak zorunda olduğumuz alanın büyüklüğü açısından da aynı durum söz konusu. Bu yüzden uçağı bulabileceğimiz hususunda emin değiliz; ama potansiyel rotalar üzerinden, uzmanlarla aramalara devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.