Saatte 321 kilometre hızla esen ve kaydedilmiş en güçlü kasırga olarak tarihe geçen Patricia, Meksika'nın Pasifik kıyılarına ulaşmak üzere.

Meksika'nın güney batısı için ciddi olarak uyarılar verilirken, kasırga sonrasında büyük can ve mal kayıpları olabileceği söyleniyor.

Fırtına öncesi ülkenin en önemli kargo limanlarından Puerto Vallarta ve Manzanillo kapatıldı. Meksika'nın en yoğun limanı olan Manzinillo'nun kapatılması Patricia Kasırgası'nın oldukça tehlikeli bir şekilde geldiğinin başka bir göstergesi olarak yorumlandı.

Ayrıca turizm açısından önemli yerlerden olan Acapulco'da da yetkililer, halkı ve turistleri kasırgaya karşı uyarıyor.

Patricia'nın saatte 321 kilometre hıza ulaşması üzerine kasırga uzmanları, bunun Atlantik ve kuzeydoğu Pasifik bölgesini denetleyen Ulusal Kasırga Merkezi (National Hurricane Center) tarafından kaydedilen en büyük fırtına olduğunu açıkladı.

Patricia Kasırgası'na en yakın kasırga olarak 1969'da Amerika Körfezi'ni vuran Camille gösteriliyor. Ancak meteoroloji uzmanlarına göre ne Camille, ne 1992'deki Andrew ne de 2005'teki Katrina, Patricia ile boy ölçüşecek şiddette değildi.