Fransa Başbakanı Manuel Valls, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Sonunda Esed ile müzakere etmek zorunda kalacağız" sözlerine tepki gösterdi.

Fransız medyasına konuşan Manuel Valls, Kerry’nin sözlerinden üzüntü duyduğunu açıkladı. Fransa Başbakanı, Beşşar Esed'in Suriye'nin başında olduğu sürece çözümün mümkün olmadığını vurguladı. Amerika Dışişleri Bakanı Kerry’nin de Esed ile çözümün mümkün olamayacağını çok iyi bildiğini hatırlattı.

Fransa’nın Suriye ile ilgili tutumunu da hatırlatan Başbakan Valls, "Fransa her zaman politik çözümü savundu ama Esed ile değil." dedi. Valls, Beşşar Esed’in onbinlerce insanın ölümünden sorumlu olduğunu kaydetti. Suriye’de ılımlı muhalefeti dinlemek ve onlara yardım etmek gerektiği vurgusunda bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da sabah satlerinde yaptığı açıklamada, mevkidaşı Kerry’nin açıklamalarına tepki göstermişti. Laurent Fabius, Esed ile yapılacak görüşmenin IŞİD’e skandal bir hediye olacağını dile getirdi. Fabius, bugün Kerry ile görüştüğünü de vurgulayarak, Amerika’nın Suriye tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığını Kerry’nin kendisine ilettiğini söyledi.