Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Kral Selman'ın ev sahipliğinde düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) 15. İstişare toplantısı zirvesine katılmak üzere liderler, başkent Riyad'a ulaştı.

Riyad Havaüssü Havaalanı'na ulaşan Umman Sultanı Müsteşarı Şihab bin Tarık el-Said, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum , Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el-Sani ile Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmet el-Sabah, Kral Selman ve İçişleri Bakanı Veliaht Prens Muhammed bin Nayif tarafından karşılandı.

Her altı ayda bir defa bir Körfez ülkesinde istişare için bir araya gelen liderler, 15'inci dönem istişare toplantısı için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, el-Dır'ıya Konferans Sarayı'nda bir araya geliyor.

Toplantı, ilk kez bir Avrupalı liderin zirveye katılıyor olması ile de büyük bir önem arz ediyor. Resmi bir ziyaret için başkent Riyad'a gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün KİK liderlerinin istişare toplantısına katılıp bir konuşma yapacak. Toplantıya Hollande'ın yanı sıra Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi de katılıyor.

Öte yandan toplantıda, İran'ın bölgeye müdahalesi, Yemen ve Suriye'de yaşanan son gelişmelerin müzakere edilmesi bekleniyor.