Tüm dünyada ve Avrupa’da faaliyetlerine devam eden Kimse Yok Mu derneği, Arnavutluk’ta Yetimler Günü kapsamında şenlik düzenleyerek yetimleri sevindirdi.

Arnavutluk’ta faaliyet gösteren Compassion Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen şenliğe 2 bin 300 kişi katıldı. Yerel sanatçıların sahneye çıktığı programda, Türk okulu öğrencileri de folklor gösterisiyle renk kattı.

Yetimlere gıda ve kıyafet yardımı yaptıklarını belirten Kimse Yok Mu Yetim Projeleri sorumlusu Mehmet Bozdağ, “Partner derneğimiz Compassion ile düzenlediğimiz yetim festivalinde bin beş yüz yetim için temel gıda malzemeleri ve kıyafetlerin bulunduğu koliler dağıtıldı." dedi.

Compassion Yardım Derneği Başkanı Bledi Çekrezi, “Allah'ın emaneti olan yetimlere sahip çıktıkları için Kimse Yok Mu derneğine teşekkür ediyorum. Onların hakların gözetmemiz için kendi çocuğumuzmuş gibi düşünmeliyiz." diye konuştu.

Eşini bir kazada kaybeden 3 çocuk annesi Valbonu Hayrullah Lala, çocuklarından birinin astım, diğerinin sara hastası olduğunu ifade etti. Lala, daha önce de Kimse Yok Mu’dan düzenli yardım aldığını söyledi.