Dünyanın birçok noktasında yaptığı yardım projeleriyle adından söz ettiren Kimse mu Derneği, Afrika'daki faaliyetlerine hız verdi. Daha önce Afrika'da onlarca su kuyusu açan ve binlerce kişiye sağlık hizmeti veren dernek, Senegal'de yetim çocukların kaldığı 2 öğrenci yurdu ve 2 Kur'an kursunu hizmete açtı. Başkent Dakar’ın fakir iki mahallesi; Parparcelle ve Malika'da iki eski Kur'an kursu binası ve yurtları onarılarak yetim çocukların hizmetine sunuldu. "1 Şiir 1 Yetim” projesi kapsamında yenilenen söz konusu binalarda yetim ve fakir çocuklar eğitim görüyor.

Binaların açılış törenine katılan Kimse Yok mu Derneği Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Çiçek, Afrika'da 'bin adet okul' yapma projesi başlattıklarını hatırlatarak, faaliyetlerinin artarak devam edeceğini söyledi. Söz konusu Kur'an kursu ve yurt binalarının 2 ay gibi kısa bir sürede onarılarak yetim çocukların hizmetine sunulduğunu aktaran Çiçek, Senegal yöneticilerine kendilerine olan güveni için teşekkür etti. Dernek, açılışı yapılan yetim yurtlarına gıda yardımı desteğinde de bulundu.

Bölge Milli Eğitim Müdürü Seydou Wade de açılış töreninde yaptığı konuşmada yetim çocuklara yapılan yatırımı çok önemsediklerinin altını çizdi. Ülkede Kur'an kurslarının yapımına büyük önem verdiklerini, fakat kısıtlı imkanlar sebebiyle bu hizmeti tam yerine getiremediklerini ifade eden Wade, Kimse Yok mu 'nun çok kısa bir zamanda iki büyük yaralarını sardığını dile getirdi. Seydou Wade, derneğe ülkesinde yardımlarından dolayı teşekkür etti.


SENEGAL'DE 500 BİN YETİM YARDIM BEKLİYOR

Ülkede bulunan 500 binin üzerinde yetimin uygun olmayan şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini aktaran yetkililer, Kimse Yok mu gönüllülerinden daha çok hizmet beklediklerini dile getirdi. Senegal'de yetimhanelerin kapasitelerinin 3-4 katı kadar öğrenci kabul etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan yetkililer, çocukların yetersiz beslendiklerini ifade etti.


Kimse Yok mu Derneği Senegal'de her sene binlerce kişiye gıda yardımında bulunurken, her sene Kurban Bayramı'nda fakirlere tonlarca et dağıtıyor.