Terör örgütü IŞİD'e katılmak amacıyla Türkiye üzerinden Suriye’ye kaçan 3 İngiliz vatandaşı genç kızdan biri olan 15 yaşındaki Amira Abase’nin babası Hussen Abase’nin daha önce katıldığı protesto gösterileri ile ilgili fotoğraflar yayınlandı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Hussen Abase, din adamı Anjem Choudary’nin öncülüğünde başkent Londra’daki ABD Büyükelçiliği’nin önünde düzenlenen bir protesto gösterisine katıldı ve protesto sırasında ABD bayrağını yaktı. Abase, bu gösteride, daha sonra bıçaklanarak sokak ortasında öldürülecek olan asker Lee Rigby'nin katil zanlısı Michael Adebowale ile birlikte görüntülendi.

Ayrıca, baba Abase’nin Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde Etiyopyalılara gösterilen muamele nedeniyle ikinci bir protesto gösterisine ise o zaman 13 yaşında Amira ile katıldı.

The Times gazetesine, katıldığı gösteriler hakkında konuşan baba Hussen Abase, “ABD Büyükelçiliği önündeki protesto gösterisi çok büyüktü. Oraya tek başıma katıldım. İnancıma karşı saldırıldığını hissettiğim için o protestoya katıldım. Protestolara katılmak radikal bir hareket değil aksine hakkımız.” diye konuştu.

Baba Abase diğer gösteriye ise evde bakacak kimse olmadığı için kızıyla birlikte katıldığını ifade eden baba, “Etiyopya’da insan haklarına karşı bir çok kural ihlal vahşice ihlal ediliyor. Birçok insan öldü. Biz onlara yardımcı olmak istedik. Belki de bunlar kızımı etkiledi.” dedi.