Kopenhag Havaalanı’nda erkek güvenlik görevlilerinin üst araması sırasında kadınlara tacizde bulunduğu iddialarını polis araştıracak.

Son aylarda artan şikayetler üzerine Kopenhag Havaalanı Direktörü Thomas Woldbye, geçtiğimiz ay kamuoyuna yaptığı açıklamada tacize uğradığına inananların kendilerine müracaat etmesini istemişti. Aradan geçen bir aylık sürede yaklaşık 50 kişi müracaat ederek, güvenlik kontrolü sırasında üst araması yapan erkek görevlilerin ‘sınırı aşıp’ kendilerini taciz ettiğini belirtti. Gelen şikayetleri değerlendiren havaalanı yetkileri konunun detaylı araştırılması için polisin devreye girmesini sağladı.

Kopenhag Havaalanı Direktörü Thomas Woldbye, hem yolcuların hem de çalışanların huzur içinde olması için çalıştıklarına dikkat çekerek, "Bize gelen tüm şikayetleri polise ilettik." dedi. Kopenhag Havaalanı son 3 yılda iki kez 'Dünyanın en iyi güvenlik kontrolü yapılan havaalanı' seçilmişti.

Kopenhag Havaalanı’nda erkek güvenlik görevlilerinin Müslüman kadınlara üst araması yapması daha önce de tepkilere yol açmıştı. Thomas Woldbye, ‘mecbur kalmadıkça’ erkek güvenlik görevlilerin Müslüman kadınlara üst araması yapmadığı belirtilerek, "Özellikle Müslümanların bu konuda hassasiyetini bildiğimiz için, personelin bu konuda dikkatli olmasını istiyoruz. Son dönemde erkek personel Müslüman kadınların üst aramasını yapmış. 'Kadın personel yoktu ve aradığımız kişiler itiraz etmedi' savunmasını yaptılar. Bu gerekçeleri kabul etmediğimizi ifade ettik. Müslüman bayanlara seslenmek istiyorum; güvenlik kontrolü sırasında erkek görevlilerin üst araması yapmasına kesinlikle izin vermeyin. Sizin hassasiyetlerinizi biliyoruz. Gerekli durumda sadece kadın görevliler üst araması yapabilir. Lütfen bu konuda bize yardımcı olursanız memnun oluruz." açıklamasını yapmıştı.