Savaş zamanında Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) saflarında çarpışanlar, maaş bağlanacak gazilerin listesinin bir an önce açıklanması için eylem yaptı.

Zahir Payaziti meydanında başbakanlık binasına yürüyen UÇK gazileri Kosova, başbakanlık avlusunu çevreleyen demir parmaklıkların bulunduğu kapıya dayandı. Protestocular burada, UÇK mensupları listelerinin hükümet komisyonu tarafından derhal açıklanması ve Kosova’ya yönelik Özel Savaş Suçları Mahkemesi’nin kurulmaması gibi taleplerini yinelediler. Göstericiler, Kosova polisi tarafından alınan güvenlik tedbirlerine rağmen, başbakanlık avlusuna zorla girdi.

“UÇK, UÇK”,” Haklarımızı istiyoruz”, "(Dışişleri Bakanı )Haşim Thaçi'ye ve (Başbakan) İsa Mustafa'ya inanmıyoruz" sloganları atan protestocular, oturma eylemi yaptı. Bunun üzerine göstericiler arasından bir grubun yetkililer ile görüşmesine izin verildi. UÇK Gazileri Derneği Başkanı Xhevdet Qeriqi yaptığı açıkmada " Yetkiler ile görüştük ve haftaya Cuma günüye kadar listenin yayınlanacağı sözünü verdiler. Artık protestoyu keseceğiz ve o güne kadar bekleyeceğiz. Eğer liste yayınlanmazsa daha güçlü bir protesto gösterisi düzenleyeceğiz." dedi.