Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova şehrinde 2 hafta önce çıkan çatışmada ölen 10 Kosova vatandaşı ile tutuklanan 20 Kosovalının yakınları Priştine'de gösteri düzenledi. Cesetlerin hâlâ kendilerine teslim edilmediğini belirten aileler, tutuklulara ise işkence yapıldığını iddia ediyor.

Kosova Başbakanlığı önünde düzenlenen gösteriye katılan Fatmie Krasniqi, oğlu Lirim'e (25) hapiste işkence yapıldığını öne sürdü. Hapisteki oğlunu uzaktan gördüğünü söyleyen Fatmie Krasniqi, "Çok kötü bir durumdaydı ve topallıyordu. Oğlum terörist değil. Almanya'da çok iyi bir işe sahipti. Bir hafta önce geldi ve Arnavutluk'taki bir arkadaşını ziyarete gideceğini söyledi. Kumanova'ya gittiğinden haberimiz yoktu. Bizi Almanya'daki diğer oğlumuz haberdar etti. Olaydan sınra Kosova polisi evimize baskın düzenlendi ama hiçbir şey bulamadı. Kosova Hükümeti'nden gençlerimize yardımı etmesini istiyorum." dedi.

Çatışmanın ardından Makedonya'da tutuklanan yüksek psikolog Adem Shehu'nun kardeşi Selvije ise dün Makedonya'ya gittiğini ancak kardeşini görmesine izin verilmediğini dile getirdi. Selvije, "Bize psikolojik baskı yapmaya çalışıyorlar." dedi ve Kosova Hükümeti'nden yardım istedi.

'Gençlerimiz nerede', 'Gençlerimiz kahraman' pankartları taşınan gösteriyi Kosova Gelecek Birliği (AAK) Partisi ve Öğrenciler Birliği de desteklendi.