Halkların Demokratik Partisi (HDP) Onursal Başkanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, IŞİD ve Suriye'deki radikallere destek vermekle suçladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Kürtleri nezdinde de kendi itibarını yerle bir ettiğini savundu. Atina'da konuşan Kürkçü, "HDP artık sadece bir Kürt hareketi değildir. Türkiye'nin bütün ezilenlerinin ortak hareketi ortak mücadele alanıdır." dedi.

Syriza'nın davetlisi olarak 19-20-21 Haziran tarihlerinde Atina'da düzenlenen 8'inci uluslararası Direniş Festivali'ne (Resistance Festival 2015) katılan Kürkçü, son gün oturumunda bir konuşma yaptı. "Sizlere bütün Türkiye'nin toplumsal ve özgürlük güçlerinin selamını getirdim." diyerek sözlerine başlayan Kürkçü, "Burada herkesin bizimle birlikte HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde kazandığı başarıdan ötürü çok memnun olduğunun farkındayım. Bu memnuniyeti paylaşan herkese çok müteşekkiriz." ifadelerini kullandı.

"ROJOVA, ÇAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ DEVRİMİ"

"Yunanistan'da Syriza'nın Alman emperyalizmi ve iç sömürücü güçlere karşı kazandığı büyük başarı, Türkiye, Kürdistan ve bölgede çok büyük bir heyecana yol açtı." değerlendirmesinde bulunan Kürkçü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rojova, bana sorarsanız çağımızın en önemli devrimlerinden biri olarak bütün bölgeyi baştan sona sarsarak ilerliyor. Her şeyden önce Rojova devrimi, Türkiye ve ABD'nin el ele Suriyede bir rejim değişikliği için başlattıkları girişimin saçmalığını ve sonuçsuzluğunu ortaya koydu. Bugün Türkiye'de HDP'nin kazandığı başarının gerisinde bu muazzam Kürt enerjisinin Ortadoğu'yu baştan başa değiştirmesi yatıyor."

"KÜRTLER, ERDOĞAN'IN SULTANLIK HAYALLERİNİ BİTİRDİ"

"Sultanlık hayallerini Rojova devrimini ezmeye bağlayan Tayyip Erdoğan'ı Rojava devrimi ve Kobani direnişi yenilgiye uğratan başlıca güçler arasında" diyen Kürkçü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "IŞID'e ve Suriye'de Arap gericiliğine verilen destek, Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Kürtleri nezdinde de bütün itibarını yerle bir etti. Rojova devrimine karşı IŞİD, El Nusra ve El Kaide'nin sıktığı her bir kurşunda Türkiye'nin payı var. Bu yüzden Kürtler Erdoğan'ı asla affetmediler."

HDP'nin sözünü tutarak Erdoğan'ı başkan yaptırmadığını söyleyen HDP Onursal Başkanı Kürkçü, "Bugüne kadar Kürtlerin özgürlük mücadelesine şüpheyle bakan Aleviler de aslında biricik seküler gücün Kürtlerin devrimci hareketi olduğuna bugün her şeyden daha çok inanıyorlar." iddiasında bulundu.

"SYRIZA,1 BİZE 'BAŞARABİLİRİZ' MESAJI VERDİ"

"HDP artık sadece bir Kürt hareketi değildir. Türkiye'nin bütün ezilenlerinin ortak hareketi ortak mücadele alanıdır." diyen Kükçü, Syriza'nın AB ve IMF ile yürüttüğü müzakerelerde HDP olarak desteklerini bildirdi: "Syriza'nın başarısı bize de başarabileceğimiz umudunu aşılamıştı. Şimdi bizim başarımız, Syriza'nın Alman basınçları altında sürdürdüğü mücadelede sizler için bir destek kaynağı olabilir. Biz biliyoruz ki bizim kanazacağımız her başarı Syriza'nın da Avrupa'nın baskılarına karşı direnmesi için bir yeni imkan olacak."