Endonezya’da idamı bekleyen Avustralyalı uyuşturucu kaçakçısı Andrew Chan'ın (31) hapishanede evlendiği açıklandı.

Avustralya basınında çıkan habere göre, Andrew Chan, Nusakambangan Adası’ndaki hapishanede nişanlısı Febyantı Herewila ile evlendi.

Chan’ın saatler içinde suç ortağı Myuran Sukumaran’la birlikte kurşuna dizilerek idam edilmesi bekleniyor. İdam edilecek 9 kişi için tabutların getirildiği belirtiliyor.

RÜŞVET İDDİALARI ÜZERİNE AVUSTRALYA YENİDEN DEVREYE GİRDİ

Öte yandan iki Avustralyalı uyuşturucu kaçakçısı mahkûma, ölüm cezası yerine 20 yıl hapis verilmesi karşılığında yargıçların 130 bin dolardan daha fazla miktarda rüşvet talep edildiği öne sürüldü.

Bu gelişme üzerine Avustralya, Endonezya hükümetine başvurarak, rüşvet iddialarının araştırılması ve durum açıklığa kavuşana kadar idamların durdurulmasını istedi.

Avustralya Dışişleri Bakanı mevekidaşı Retno Marsudi ile görüşürken, Federal Başbakan Tony Abbot da Endonezya Devlet Başkanı’na Avustralyalı uyuşturucu kaçakçılarının idamının ertelenmesi için yeniden mektup yazdı.

Endonezya Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, idamların bu hafta yapılacağı belirtilmekle beraber kesin tarih verilmedi.