Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Pekin ziyaretinin ardından bugün Aşkabat'ta resmi temaslarda bulundu. Lavrov, Türkmenistan ziyaretinde Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov ile görüştü. Lavrov, Türkmenistan ile siyasi, iktisadi, ticari ve yatırım alanlarındaki işbirliğine çok önem verdiklerini kaydetti.

Türkmen meslektaşı Meredov ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı , "Moskova, Türkmenistan ile bütün alanlarda işbirliğine önem vermektedir ve Orta Asya bölgesindeki duruma göre diyalogların arttırılmasına ilgi göstermektedir" şeklinde konuştu.

"Türkmenistan Devlet Başkanı ile çok verimli görüşmemiz oldu. İkili münasebetlerdeki pekçok konuyu değerlendirdik. Yakın gelecek için çalışma grafiklerini belirledik" diyen Lavrov, Türkmenistan'da Rusça'ya gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Rus Bakan, uluslararası konuları da görüştüklerini kaydederek, Birleşmiş Milletler nezdindeki münasebetleri, 2. Dünya Savaşı'nda kazanılan zaferin 70.yıldönümü kutlamaları, BM'nin kuruluşunun 70. yıldönümü ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) kuruluşunun 40.yıldönümü etkinlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
Türkmen Dışişleri Bakanı Meredov ise açıklamasında, Rus meslektaşı Lavrov'a iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi adına yaptığı katkılardan dolayı ve yoğun bir programına rağmen Türkmenistan'ı ziyaret ettiği için teşekkür etti. Bu ziyaret ikili ve uluslararası konuları görüşme adına önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Türkmen Bakan, Lavrov'un ziyaretine önem verdiklerini ve Türkmenistan ile Rusya arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendiğini kaydetti.