Eğitim alanında hizmet veren Lighthouse'un İngiltere’nin başkenti Londra’nın güneyinde bulunan Croydon şubesi tarafından düzenlenen dostluk yemeği, büyük ilgi gördü. Eagle Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, katılım yoğun oldu.
Yemeğe Croydon Belediyesi meclis üyeleri, sağlık çalışanları, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları yetkililer ve işadamları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Lighthouse Croydon Şube Müdürü Parahat Akmuradov, bu tür etkinlikleri önemsediklerini vurguladı. Akmuradov, kendi şubesinde çocukların eğitimini geliştirmeyi amaçlayan ve velilerin bilgilendirilmesine destek veren faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Yemekte hazır bulunan Croydon Belediye Başkanı Yvette Hoppley, farklı toplumların, velilerin ve öğretmenlerin etkinliğe katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, “Croydon’da böyle organizasyonların olması belediyemiz adına gurur vericidir” ifadelerini kullandı. Hoppley konuşmasının ardından etkinlik kapsamında hazırlanan Türk mutfağının zengin lezzetlerini sundukları için kadın eğitim gönüllülerine de teşekkür etti.