İngiltere’nin başkenti Londra’da, mültecilere destek vermek için büyük bir yürüyüş düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da, ‘Mültecilerle Dayanışma’ adlı sivil toplum kuruluşu öncülüğünde, Suriye’deki sığınmacılara destek vermek amacıyla büyük bir yürüyüş düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Londra’nın Marble Arch bölgesinden başladı, İngiltere Parlamentosu önünde son buldu.

Yerel saatle 13.00’da (TSİ 15.00) başlayan yürüyüşte, ‘Mültecileri bekliyoruz’, Yüksek sesle, açıkça söyleyin! Mülteciler hoş geldi’, ‘Yazıklar olsun Cameron’ sloganları atıldı. Ayrıca, ‘Göçmen değil, önce insan’, ‘Suriye’yi bombalamayı durdurun!’, ‘Cameron’a söyleyin, mülteciler hoş geldi!’, ‘İnsan olmak, yasadışı değil!’, ‘Sınırları açın’, ‘Boğulmaları durdurun’ yazılı pankartlar dikkat çekti.

Mültecilerle Dayanışma adlı kuruluşun düzenlediği yürüyüşe; Uluslararası Af Örgütü, Mülteci Konseyi, Suriye’yle Dayanışma Hareketi, Irkçılık için Harekete Geç, Savaşa Hayır Koalisyonu gibi ülkenin önde gelen sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere birçok sendika destek verdi.

Yürüyüşün, pazartesi günü İngiltere dahil Avrupa Birliği’ne üye 28 ülke liderinin göçmen krizine çözüm arayışları kapsamında bir araya geleceği toplantı öncesi, sığınmacıların yaşadığı zorluklara dikkat çekilmek amacıyla yapıldığı belirtildi. Mültecilerle Dayanışma’nın açıklamasına göre, Suriye’den Avrupa ülkelerine canlarını hiçe sayarak gelmeye çalışan sığınmacılara güvenli bir yol haritasının sağlanması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, İngiltere’nin 2020’ye kadar alacağı toplam 20 bin sığınmacının oldukça yetersiz olduğu vurgulandı.

YENİ İŞÇİ PARTİ LİDERİ CORBYN DE YÜRÜYÜŞE KATILDI

İngiltere’nin ana muhalefet İşçi Partisi’nin bugün belirlenen genel başkanı ve sosyalist görüşleriyle bilinen Jeremy Corbyn de parti liderliği için yapılan oylama sonucu açıklandıktan sonra soluğu yürüyüşte aldı.

Corbyn, yaptığı konuşmada, insanlara yardım etmek için gereken yükümlülüklerin farkına varılması gerektiğini vurguladı. Yeni İşçi Partisi lideri, “Her şeyden önce çaresiz yaşamak için güvenli bir yere ihtiyacı olan, bizim toplumumuza katkıda bulunmak isteyen insanlara kalbinizi, zihninizi açın. İnsanlık adına barış ve adalet içinde birlikte yolumuzda ilerlemeleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Bugün düzenlenen büyük yürüyüşe Corbyn dışında ünlü sanatçılar, ana muhalefet İşçi Partisi, Yeşil Parti ve Liberal Demokrat Partisi’nden milletvekilleri de destek verdi.