İngiltere'nin başkenti Londra'da en çok tercih edilen ulaşım aracı metroda çalışanlar yine büyük bir greve hazırlanıyor.

Londra’da günde yaklaşık 4 milyon kişinin yolculuk ettiği metrolarda görevli personel, bir kez daha büyük bir greve gitmeyi planlıyor. 12 Eylül’den itibaren 5 büyük metro hattında hafta sonları dahil günün 24 saati hizmet verilmesi planlıyor. Fakat çalışanlar, yeni uygulama kapsamında maaşlarının yükseltilmesini ve ek mesai ücreti ödenmesini istiyor. Zam miktarında anlaşma sağlanamaması üzerine metro çalışanları ve makinistler, geçen hafta başkentteki bütün metro hatlarında 24 saatlik greve gitmişti. Grevin ardından sendika liderleriyle Londra Metrosu arasında anlaşmaya varılmadığı için Tren Makinistleri Sendikası (ASLEF) birlikte hareket ettiği sendikaları ikinci greve çağırdı. ASLEF, bütün metro çalışanlarının, 5 Ağustos günü yerel saatle 21.30’da (TSİ 23.30) başlayacak 24 saatlik yeni bir grev yapmasını talep ediyor.

Geçen haftaki greve katılan Demiryolu, Deniz ve Ulaşım Sendikası (RMT) ve Maaşlı Ulaşım Çalışanları Birliği (TSSA) ise konuya ilişkin henüz herhangi bir karar almadı. Londra Metrosu ile yarın tekrar masaya oturacak sendikalar arasında anlaşma sağlanıp sağlanmayacağı bilinmiyor ancak sağlanmadığı takdirde başkentte yeni büyük bir grevin kapıda olduğu tahmin ediliyor.

Başkentte, Perşembe günü Londra metrosunda görevli personel, 24 saatlik greve gitmiş, kentte hiçbir metro hattı çalışmamıştı. Londra Ulaşım Kurumu (TFL) greve karşılık ek otobüs ve vapur seferleri gibi alternatif ulaşım seçeneklerini sunsa da kentte ulaşım kaosa dönmüştü.