Başbakan Angela Merkel’in Türklerin yoğun olarak yaşadığı Marxloh’u ziyaret etmesinin yankıları devam ediyor. Marxloh esnafı özellikle ziyaret öncesi ve sonrası Alman medyasında çıkan haberleri taraflı ve hatta kasıtlı şekilde abartılmış buluyor. Alman medyası haberlerinde Marxloh’un mafya benzeri yapılar tarafından kontrol edildiğini ve akşam belirli saatten sonra yalnız başına sokağa çıkmanın tehlikeli olduğunu iddia etmişti.

Marxloh esnafı sorunlarının olduğunu fakat medyanın bunu farklı taraflara çektiğini düşünüyor. “İşin içinde Alman esnaf ve medyasının kastı da var” diyen Marxloh esnaflarından Mustafa Öztaş, “Çünkü burada önemli bir pazar oluştu. Gelinlik ve damatlıklarda vazgeçilmez duruma geldik. Bu yüzden 'oralar tehlikeli ve çeteler hakim' gibi dedikoduları yayıyorlar.” dedi.

Mina Kuyumculuk ortaklarından Hasan Yılmaz ise çete olayını hiç duymadığını dile getirdi. Yılmaz “Mafya gibi haraç toplayan bir yapıdan bahsediliyorsa hiç duymadım. Ama önemli oranda hırsızlık vakaları oluyor. Dükkânlarda her yerde olan türden hırsızlıklar var. Ama ev soygunları daha fazla oluyor, duyuyoruz. Bunlar birlikte hareket ederek fiyatları etkileyebiliyorlar. Kastedilen bu ise; 'evet' zaman zaman karşılaşıyoruz. Ama bunun ötesinde başka bir şey yok.” ifadesini kullandı.

Şehirde yaşayan Türkler, Marxloh’un en önemli sorununun eski Doğu Avrupa ülkelerinden gelen Romen ve Bulgar vatandaşların tavırları olduğunu iddia ediyor. Marxloh’un gelinlik merkezi olması ile seviyesinin yükseldiğine işaret eden Türkler dilenciliğin giderek arttığına işaret ediyor.