İpek medya grubuna yapılan polis baskını İspanyol medyasında yankılandı.

İspanya’nın en çok satan gazetesi El Pais, haberi “Türkiye seçimlere 4 gün kala 2 muhalif kanala müdahale etti.” şeklinde duyurdu.

Gazete, hükümete muhalif medya grubunun binasına, polisin göz yaşartıcı gaz kullanarak zorla girdiğini yazdı.

Koza-İpek Holding’e kayyum atanması talebinde bulunan Başsavcılığın AK Parti hükümetinin sıkı kontrolünde olduğunu belirten El Pais, kayyuma atanan isimlerin de AK Parti üyesi ve hükümete yakın medyadan olduğuna dikkati çekti.

İspanyol gazetesi, Koza İpek grubuna destek amaçlı toplanan insanlara polisin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak sert müdahalede bulunduğunu ve bazı gazetecileri yaralandığını kaydetti.

Haberde ayrıca, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal’ın 1 Kasım seçimlerinden sonra bazı medya kuruluşlarından hesap sorulacağına dair sözlerine de yer verildi.

İspanya’nın bir diğer önemli gazetesi ABC, “Türk polisi Erdoğan'ın politik rakibiyle bağlantılı medya grubunun ofislerine zorla girdi” başlığını attı.

Baskını protesto edenlere karşı tazyikli su kullanıldığını not eden ABC gazetesi, kayyum atanan medya kuruluşlarının Erdoğan’ın otoriter eğilimlerine karşı çıktıklarını aktardı.

İspanyol devlet ajansı EFE, “Türk yargısı muhalif medya grubuna müdahale etti” başlığını kullandı.

Europa Press ajansı da “Erdoğan'ın siyasi rakibiyle bağlantılı medya grubunun ofislerine polis zorla girdi. Güvenlik güçleri, operasyonu protesto eden gazeteciler dahil onlarca insanın üzerine tazyikli su sıktı.” dedi.