Afganistan'da görev yapan Türk birliği, başkent Kabil'de şehit ve gazi ailelerine temel gıda yardımı yaptı.

Sivil Asker İşbirliği Birlik Komutanı Baybars Aygül basına yaptığı açıklamada, Afganistan Şehit ve Gaziler Bakanlığı tarafından belirlenen 250 aileye temel gıda yardımı yapıldığını ifade etti.

Temmuz ayına kadar 3 bin aileye yardım paketi dağıtmayı planladıklarını dile getiren Aygül, "Bunlardan birçoğunu önümüzdeki haftalarda ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız ve kalan büyük kısmını ise Ramazan ayında ve bayramında dost ve kardeş ülke Afgan halkıyla buluşturmayı planlıyoruz. Onların bu gıda paketini alırkenki mutluluğu ve bizim dost ve kardeş ülke Afgan halkıyla dostluğumuzu ilelebet devam ettirmekteki çabamız, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor." dedi.

Dağıtım programına katılan Afganistan Şehit ve Gaziler Bakanı Yardımcısı Süreya Peykan, TSK yetkililerine teşekkür etti. TSK’nın Afganistan’daki yoksullara her zaman yardım ettiğini dile getiren Peykan, Türk halkının Afganistan'a değişik alanlarda birçok destek sağladığını kaydetti.

Yardım paketini alan Nahide isimli kadın Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, "Bu yardımları alırken çok mutlu oluyorum. Afgan halkı çok büyük sıkıntılar çekti. Böyle yardımların yapılması yoksul halkımızı sevindiriyor. Yapılan yardımlardan dolayı herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Devlet dairelerinde temizlikçi olarak görev yapan ve 12 çocuğu olan Ziyauddin adındaki vatandaş ise 5 bin Afganilik (90 dolar) maaşının yeterli olmadığını ve yardıma ihtiyacı olduğuna söyledi.