Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile kritik bir görüşme yapacak. Berlin'de yerel saatle 17.00'de gerçekleşecek görüşmede, Atina'nın ekonomik krizi detaylı şekilde masaya yatırılacak.

Yunan Başbakan Aleksis Çipras, Almanya'ya yaptığı ilk resmi ziyaretinde bugün Merkel ile bir araya gelecek. Görüşmenin ana gündem maddesini ekonomik kriz oluşturacak. İki lider ikili, ekonomik ve diplomatik ilişkileri de gözden geçirecek. Görüşmede bölgesel konuların da ele alınması bekleniyor.

Yunanistan, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi işgali nedeniyle Almanya'dan yaklaşık 180 milyar euro savaş tazminatı talep ediyor. Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, bu konuda ortak bir komisyon kurulması önerisinde bulunmuştu. Görüşmede tazminatın gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Hükümet Sözcüsü Gavril Sakalleridis ise Real FM'e yaptığı açıklamada, hiç kimsenin ne Grexit (Euro'dan ayrılma) ne de Graccident (kaza) istediğini söyledi.

Yerel saat ile 17.00'de gerçekleşecek görüşme öncesi Çipras resmi törenle karşılanacak. Ardından iki lider görüşmeye geçecek. Saat 19.00'da ortak basın toplantısının ardından 20:00'de ise yemeğe geçilmesi planlanıyor.