Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İsviçre’de genel seçim çalışmalarına start verdi. İsviçre Türk Federasyonu, başkanlık divanı ve genel idare kurulu dün akşam bir araya gelerek MHP adına İsviçre’deki kampanya çalışmalarını yürüteceğini duyurdu.

Zürih şehrinde yapılan programda konuşan İsviçre Türk Federasyon Genel Başkanı İrfan Okutan, ülkedeki gurbetçilere seslenerek oy kullanma çağrısında bulundu. Konuşmasında 17 ve 25 Aralık operasyonlarına değinen İrfan Okutan, 7 Haziran genel seçimlerinde yolsuzlukların hesabının sorulacağını vurguladı. MHP'li Okutan, "Kendi yolsuzluklarını örtmek için algı operasyonları yapıyorlar ve dünyanın dört bir tarafındaki Türk okullarını kapattırmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AK Parti) ağır dille eleştiren Federasyon başkanı Okutan, "12 yıldır aynı sokakta beraber yürüyüp aynı yağmurda ıslandıklarına, kendilerini bıraktıktan sonra bir kulp taktılar ve bugün itibariyle devam etmektedirler. Cumhurbaşkanı, seçimler dolayısıyla o sıfatı taşıyor; ama konuşmalarına baktığımızda ne olduğunu bilemedik. Beyefendi, Afrika’ya gidip okul kapattırıyor, Asya’ya gidip okul kapattırıyor, Avrupa’ya gelip okul kapattırmaya çalışıyor; ama hepsinin arkasında 17 ve 25 Aralık yolsuzlukları yatıyor." diyerek AK Parti'nin algı operasyonlarıyla yolsuzluklarını örtmeye çalıştığını söyledi.

"AK PARTİ, TOPLUMU BÖLERKEN PKK’YA YAKLAŞIYOR"

Genel idare kurulu üyelerine konuşan Okutan, AK Parti iktidarının ülkeyi ve toplumu böldüğünü vurguladı. "AKP’liler kendilerinden başkalarını Müslüman olarak bile görmüyor ve düşmanca davranıyor. Öbür taraftan bakıyorsunuz ki PKK-AKP ortaklığı öne çıkıyor. AKP, Türkiye Cumhuriyeti’ni tarihinde ilk kez PKK’ya teslim etmiştir." diyerek Türk insanın buna müsaade etmeyeceğini öne sürdü.

TÜRKİYE’DEKİ YANDAŞ MEDYA ANLAYIŞI YURT DIŞINA DA YANSIMASIN

İrfan Okutan, AK Parti milletvekillerinin İsviçre’ye geldiğinde, ülkedeki Türk toplumunu bölücü çalışmalara imza attığını söyledi. Okutan'a göre iktidar temsilcileri sadece kendi çevreleriyle bir araya gelerek diğer vatandaşlara ayrımcılık yaptı. Seçim sürecinde tarafsız basının önemini vurgulayan İsviçre Türk Federasyonu başkanı, "Türkiye’de satılmış bir basın var. Bunun İsviçre’ye yansımamasını ümit ediyorum." diye konuştu.