Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in affı ile hapisten çıkan Yukos şirketi eski Başkanı Mihail Hodorkovski, şimdi de 1998 yılında dönemin Nefteyugansk Belediye Başkanı Vladimir Petuhov’u öldürtmekle suçlanıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Soruşturma Komisyonu Resmi Sözcüsü Vladimir Markin, suikastla ilgili soruşturmayı tekrar başlattıklarını söyledi. Markin’e göre, Hodorkovski suikast ve başka suçların azmettirici olabilir. Markin, “Yeni ortaya çıkan durumlarla ilgili olarak 1998’te öldürülen Nefteyugansk Belediye Başkanı Petuhov’un suikastına ilişkin soruşturma tekrar başlatılıyor. Böyle bir karar alındı. Soruşturma Komisyonu’nun edindiği bilgilere göre bu suikastın ve başka çok ağır cinayetlerin azmettiricisi doğrudan Hodorkovski olabilir.” dedi.
Markin, soruşturma kapsamında Hodorkovski dahil, cinayetlerle bağlantılı olan şahıslara yönelik soruşturma işlemlerini yapmayı planladıklarını belirtti.
Hodorkovski’nin avukatları, komisyonun açıklamalarına tepki gösterdi.
Vergi kaçırmak ve diğer mali suçlar nedeni ile Hodorkovski ve ortağı Platon Lebedev 11 yıla yakın hapis yattı. Hodorkovski ve Lebedev geçen yıl Putin’in özel affı ile serbest kalmıştı.