Mısır'ın kuzeyinde bulunan Kafr El Şeyh kentinde durakta yolcu alan otöbüste meydana gelen patlamada, 2 Harp Akademisi öğrencisi hayatını kaybederken 6 vatandaşın da yaralandığı belirtildi.

Kafr Şeyh Valisi Usame Abdulvahid yaptığı açıklamada, patlamanın bir yolcu otobüsünün durakta Kahire'ye gidecek yolcuları beklerken meydana geldiğini ifade etti. Abdulvahid, Harp Akademisi öğrencilerinin otobüse binerken bombanın infilak ettiğini ve iki öğrencinin de 'şehit' olduğunu aktardı. Ayrıca olayda biri ağır olamak üzere toplam 6 vatandaşın da yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan Vali Abdulvahid, olayı kimlerin yaptığına ilişkin araştırmaların devam ettiğini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta da Sina Yarımadası'ndaki Şeyh Zaid ile el-Ariş kentlerinde yol kontrolü yapan askerlerin bulunduğu noktaya geçekleştirilen saldırılarda, 13 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken 23 kişinin de yaralandığı duyurulmuştu. Mısır'da son dönemde gerçekleştirdiği terör olaylarıyla adından sıkça bahsettiren ve IŞİD'e bağlandığını ilan eden Ensar Beyt El Makdis örgütü ise Twitter hesabından saldırıları üstlendiğini açıklamıştı.