Dünya'nın en büyük ikinci fuarı olan Uluslararası Kahire Kitap Fuarı'nda en fazla ilgi gören yabancı kitaplar kategorisinde, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın kitapları da vardı. Fuarda Hocaefendi'nin Mefkûre Yolculuğu, Sonsuz Nur ve Kulub-ud Daria kitaplarının tüm baskıları bitti.

Mısır'ın Başkenti Kahire'de 28 Ocak'ta açılan 47. Uluslararası Kitap Fuarı dün sona erdi. Dünyanın ikinci büyük kitap fuarı olarak da bilinen organizasyonda yabancı kitaplar kategorisinde, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Türkiye'deki son gelişmelerle ilgi uluslararası basına verdiği altı röportajı içeren ve Arapça'ya tercüme edilen "Sözlerin Şahitliği" kitabına büyük ilgi gösterildi. Nil Yayınevi Genel Müdürü Şükrü Şahin, Kahire Kitap Fuarı'nda Hocaefendi'nin bu kitabı ile "Mefkûre Yolculuğu, Sonsuz Nur ve Kulub-ud Daria" kitaplarının tüm baskılarının bittiğini ve soranlara da "diğer baskıyı bekliyoruz" dediğini aktardı.

ORTADOĞU, TÜRKİYE'DE YAŞANANLARIN GERÇEK YÜZÜNÜ ÖĞRENMEK İSTİYOR

Şahin, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın son makalelerinden oluşan ve Arapça'ya çevrilen, "Türkiye'de neler oluyor?" kitabının da kalmadığını aktardı. Şahin özellikle Türkiye'de 14 Aralık'ta Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubu'na yapılan baskından dolayı Ortadoğu'da insanların olayların gerçek yüzünü öğrenmek istediklerini açıkladı.

Şahin ayrıca, hiç reklamı yapılmadığı halde Hocaefendi'nin röportajları ile Ekrem Dumanlı'nın Türkiye'deki son gelişmeleri anlatan kitaplarının bitmesinin kendilerini de şaşırttığını ifade etti. Şükrü Şahin, bugün Fas'ta başlayacak olan fuara bu kitapların yeni baskılarını yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Şahin, başta Mısırlılar olmak üzere bölgedekilerin Türkiye’de cereyan eden son dönemdeki olayları yakından takip ettiklerini anlattı. Birçok okurun Nil Yayınevi standına gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hocaefendi ve Hizmet Hareketi hakkında söylediği hakaret içerikli ifadelerini çok yadırgadıkları ve üzüntülerini ifade ettikleri dile getirildi. Şahin, bir kitap almaya gelip de meseleleri dinledikten sonra bütün kitapları alan birçok kişiyle karşılaştıklarını aktardı.

Her yıl düzenlenen Kahire Uluslararası Kitap Fuarı, yaklaşık 25 farklı ülkeden bine yakın yayınevinin katılımıyla gerçekleşiyor. Arap coğrafyasında 20'den fazla uluslararası kitap fuarına katılarak Türk tarih, kültür ve medeniyetini tanıtmaya çalışan Nil Yayınları, fuarda büyük ilgi görüyor.