Moritanyalı kadınlar, Burç Eğitim Kurumları'nca düzenlenen Türk Lezzetleri Kulübü'nde her hafta bir araya gelerek Anadolu mutfağından yemeklerin nasıl yapıldığını öğreniyor. Ülke'deki Derya Anaokulu'nun sosyal faaliyet amacıyla organize ettiği kulüpte bir araya gelen veli bayanlar, Türk mutfağını uygulamalı olarak öğrenme imkânı buluyor.

Veliler, Anadolu mutfağının eşsiz tatlarının öğretildiği atelye çalışmasında bugüne kadar mercimek çorbası, kısır, mercimek köftesi, yaprak sarması ve biber dolması yaptı.

Etkinlikte bu hafta bir restaurant şefinin gösterdiği salata süsleme tekniğini öğrenen kadınlar, Türk lezzetlerini tanımaktan ve uygulamalı olarak yapmaktan memnun olduklarını dile getirdi.

Okul Müdiresi Hacer Erdil, kulübe katılımın beklediklerinden daha fazla olduğunu, velilerin Türk lezzetlerini gerçekten çok sevdiğini ve birçoğunun evlerine gider gitmez öğrendiklerini aileleriyle paylaştığını söyledi.