Almanya'nın Rheinland-Pfalz Eyaleti sınırları içerisinde bulunan Limburgerhof şehrinde mülteci yurdu olarak tadilatı yapılan binaya kundaklama girişiminde bulunuldu. Olayla ilgili polis geniş çaplı araştırma başlatırken, kundaklama girişiminin ırkçı arka planı olup olmadığı konusunda net bulgular olmadığı bildirildi.

Olayla ilgili bir görgü tanığının ifadesinde, yangın başladıktan sonra küçük siyah bir aracın olay mahallinden Mutterstadt (Rhein-Pfalz-Kreis) istikametine doğru hızla uzaklaştığını söylediği de verilen bilgiler arasında. Binanın çatısında bulunan PVC kaplama malzemelerinin tutuşturulmasıyla başladığı tespit edilen yangında ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi.

Olaydan sonra açıklama yapan Eyalet Başbakanı Malu Dreyer (SPD), Uyum Bakanı Irene Alt (Yeşiller) ve İçişleri Bakanı Roger Lewentz (SPD) üzüntülerini dile getirdi. Olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Dreyer, eyalette aslında ‘hoş geldin’ kültürünün hakim olduğunu vurgulayarak, “Bugün Rheinland-Pfalz için iyi bir gün değil” dedi. Rheinland-Pfalz CDU Teşkilatı Başkanı Julia Klöckner’de yaptığı açıklamada henüz nedeni kesin olarak bilinmeyen bu olayın, mültecilere yönelik olma durumunun utanç verici olacağına dikkat çekti. Olayın derhal aydınlatılması gerektiğini belirten Klöckner, bu tür saldırıların ülke genelinde yapılan çok sayıda iyi işe gölge düşürdüğüne işaret etti.

Saldırıda bulunulan yerleşkeye halen konteyner evlerde bulunan 18 mülteci yerleştirilecek.