Norveç'in başkenti Oslo’da faaliyet gösteren Yahudi İnanç Sinagogu'nun önünde gerçekleştirilen 'Barış Halkası' gösterisine bin 700 kişi katıldı. Gösteriye birçok Norveçli ve Yahudiyle beraber, din görevlileri geldi. Norveç Devlet Radyo-Televizyon Kurumu (NRK) ve dış medyanın gösteriye yoğun ilgisi dikkat çekti.

Norveçli Müslümanlar gösteride el ele tutuşarak geniş bir barış halkası oluşturdu. Birlik ve terörün hiç bir dinde yeri olmadığı mesajları verildi. Müslümanları temsilen bir konuşma yapan 17 yaşındaki genç aktivist Hajrah Arshad, gösteriye katılan birçok kişinin Müslüman olduğunu söyledi. "Yahudi haklarına karşı buradayız." diyen Arshad, diğer farklı çevrelerin de kendileri gibi davrnıp, radikalizme karşı olmaları gerektiğini kaydetti.

Norveç Haham Başı Michael Melchior’un "Allahu ekber" diye bağırması dikkat çekti. Melchior, Kopenhag’daki terör saldırısında hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin cenazesine katıldığını hatırlattı. Oslo’da düzenlenen bu etkliniği, terör mağduru aileye anlattığı zaman, hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin babasının gözyaşlarına hakim olamadığını belirtti. Melchior, şunları kaydetti ,"(Babası) Bana, 'Oradaki genç Müslümanlara bana bir umut, yaşamak için bir neden verdiklerini söylemelisin. Belki de benim oğlumun ölümü birşeyler ifade ediyor. Belki gelecek için bir umut teşkil ediyor.' dedi." Melchior, bu mesajın yalnızca Norveç’te yaşayanlara değil, tüm dünyaya verildiğinin altını çizdi.

Yahudi Toplulukları Başkanı Ervin Kohn ise, yalnız olmadıklarını hissiyatına vardığını, gösterinin gelecek için bir umut olduğunu bildirdi. Yahudi başkan, "Düşmanlık algısını yıkacak ve bu algıyı oluşturmaya çalışanlarla mücadele edecek bir umut hissettim." ifadelelerini kullandı.

Kopenhag’daki saldırının hemen ardından Oslo’daki sinagogun güvenliği artırıldı. Saldırının ardından ülkedeki Yahudilere destek vermek için birçok siyasetçi sinagogu ziyaret etti. Sağ Parti (H) Başkanı ve Başbakan Erna Solberg de sinagogu ziyaret edenler arasında bulundu.

Solberg’in sosyal paylaşım sitesi Twitter’da bir kullanıcıyla arasında geçen diyalog dikkat çekti. Twitter üzerinden Solberg’e hakaret eden bir kullanıcı, Yahudilerin Müslümanlar Norveç’e geldikten sonra problem yaşadığını ileri sürdü. Solberg, tweete cevap olarak 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin Norveç’ten sınırdışı edildiğini hatırlatarak şu soruyu sordu: "Yani Yahudilerin sınırdışı edilmesine hiçbir Norveçli katılmadı (katkıda bulunmadı) mı?"