Kazakistan’da bugün yapılan ve resmi olmayan sonuçlara göre Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev açık ara önde gidiyor.
Kazakistan Merkezi Seçim Kurulu(MSK) Başkan Yardımcısı Vladimir Foos , resmi olmayan ilk sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in açık ara farkla önde gittiğini söyledi.
Foos, 9.5 milyon kayıtlı seçmenden yüzde 95.11’inin sandık başına gittiğini ifade etti.
Toplam 9 bin 741 sandıkta oy kullanıldığını belirten Foos, seçimin sorunsuz yapıldığını kaydetti.
Kazakistan Merkez Seçim Kurulu üyesi Lazzat Süleymen ise kanun gereği sonuçların 12 saat sonra açıklanacağını söyledi. Buna göre resmi olmayan sonuçların yarın ve resmi sonuçların ise Cuma günü duyurulacağını belirten Süleymen, bu seçime katılımın rekor düzeyde olduğunu kaydetti.
Hali hazırda Cumhurbaşkanı ve Nur Otan Partisi’nin adayı olan Nursultan Nazarbayev, 2011 yılı cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 95,6 oy almıştı. Seçimi kazanmasına kesin gözle bakılan Nazarbayev’in rakipleri ise eski Ulaştırma Bakanı Abilgazi Kuseyinov ve Komünist Parti adayı Turgun Sızdıkov.
Yerli ve yabancı 200'den fazla basın mensubunun takip ettiği seçimde, uluslararası örgütlerin de aralarında bulunduğu 850 yabancı gözlemci görev yaptı.