Almanya'nın Hessen eyaletinin, aşırı sağcı eski bir muhbirin Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasına katıldığı duruşma için yaklaşık 400 Euro para ödediği ortaya çıktı.

Konu hakkında Alman basınında yer alan haberlerde 2003 ila 2007 yılları arasında Hessen iç istihbaratına çalışan Benjamin G.'nin 2013 yılı sonunda NSU duruşmasına katılması için 396,17 Euro para ödenmiş. Bu konuda açıklama yapan Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth , eski muhbirin avukatına ne kadar para ödendiğini ise açıklamadı.

Davada Benjamin G.'yi önemli kılan husus ise yine Hessen istihbaratı memuru Andreas T.'nin 2006 yılında Halit Yozgat'ın öldürüldüğü gün onunla iki defa telefonla görüşmesi. Andreas T.'nin cinayetin işlendiği gün ve saatlerde Yozgat'a ait internet kafede olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak T. cinayeti görmediğini iddia ediyor. Öte yandan sekizi Türk olmak üzere 10 kişinin öldürüldüğü cinayet serisi hakkında dava devam ediyor.

Dünkü duruşmada ifade veren NSU üyesi Uwe Mundlos bir arkadaşı, davada yargılanan Başsanık Beate Zschaepe'yi grupta kendi başına hareket eden ve sözünü geçiren biri olarak tarif etti. Önceki gün ifadeye gelen eski bir Neonazi Marcel D. ise muhbir olduğu suçlamalarını reddetti.