Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) görülen Neonazi cinayetleri davasında baş sanık olarak yargılanan Beate Zschaepe'ye bir avukat daha verilmesi gündemde. Yaklaşık 2 yıldır devam eden duruşmalarda üç avukat tarafından savunması yapılan Zschaepe'ye dördüncü bir avukatın verilmesi için mahkemenin dava taraflarına bildiri gönderdiği haber verildi.

Dördüncü avukat olması muhtemel Mathias Grasel, konu hakkında yayınlanan haberler üzerine mahkeme ile irtibatta olduğunu doğruladı, fakat ayrıntı vermedi.

Sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyesi olmakla suçlanan Zscahepe ve avukatları arasında son aylarda bir anlaşmazlık yaşandığı ortaya çıkmıştı. Son olarak baş sanık Zschaepe, avukatlarından Anja Sturm'un avukatlığından azledilmesini istemiş, ancak mahkeme bunu kabul etmemişti. Dünkü duruşmada Zschaepe, dördüncü avukatı gelene kadar duruşmalara ara verilmesini talep etmiş, ancak dilekçeyi görüşen hakimler Zschaepe'nin zaten üç avukatla temsil edildiği için bu talebi de reddetmişti.

NSU terör örgütü, 10 cinayetin yanı sıra iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunundan da sorumlu tutuluyor.