Nijerya ordusu, Boko Haram’ın kuzeydoğuda Sambisa ormanında rehin tuttuğu 338 kişiyi kurtardığını açıkladı. Ordu, Bulajilin ve Manawashe köylerinden kurtarılanların 192’sinin çocuk, 138’inin kadın olduğunu belirtti.

Öte yandan geçtiğimiz Nisan ayında Chibok’tan kaçırılan 276 çocuğun kurtarılanlar arasında olup olmadığı henüz netleşmedi.

Nijerya güçleri, kara ve hava operasyonunda 30’dan fazla isyancının öldürüldüğünü, önemli miktarda silah ve mühimmatın ele geçildiğini duyurdu. Boko Haram’a karşı mücadeleyi artıran ordunun açıklamasında, hava operasyonları ile de teröristlere büyük zayiat verdirdiklerini belirtti. Hava Kuvvetleri Komutanı Sadique Abubakr, hava saldırılarının kara kuvvetlerinin başarısında önemli rol oynadığını söyledi.

Nijerya’da geçtiğimiz Mayıs’ta iktidara gelen eski komutan Muhammed Buhari, komutanlarına Boko Haram’ı toptan yenilgiye uğratmaları için Aralık sonuna kadar süre verdi.

2009’dan beri hükümete karşı silahlı mücadele veren Boko Haram örgütü, şu ana kadar en az 17 bin insan öldürdü. Yaklaşık 2 milyon 500 bin Nijeryalı çatışmalardan dolayı evlerini terk etti.