Almanya'nın Baden-Württemberg eylaetinde, polis memuru Michele Kiesewetter cinayetinin en önemli şahitlerinden olan Florian H.'nin aracında ölü bulunması ile ilgili İçişleri Bakanı Reinhold Gall'ın (SPD) bilgisine başvurulacak.

Muhalefet Partisi CDU’nun İçişleri Uzmanı Thomas Blenke’nin Bakan Gall’in Nisan ayının son haftasına yapılacak komisyon oturumuna katılması yönünde müracaatta bulunduğu bildirildi. Söz konusu oturumda Florian H.’nın yanan aracında sonradan bulunduğu iddia edilen tabanca ve palanın polis tarafından ilk tespitlerde görülmemesinin nedenlerinin masaya yatırılması bekleniyor.

Florian H.’nın ailesi geçtiğimiz ay yanmış olan aracın hurdasında bulduklarını iddia ettikleri tabanca, pala ve bazı eşyaları NSU Komisyonu’na teslim etmişti. 16 Eylül 2013 tarihinde ifade vermesine saatler kala Stuttgart’ta yanmış aracında ölü bulunan Florian H.’nın ölüm nedeni intihar olarak kayıtlara geçmişti. Florian H.’nın ailesi tarafından aracın hurdasından bulunduğu iddiası ile bazı eşyaların NSU Soruşturma Komisyonu’na verilmesinden sonra savcılık Florian H.’nın ölümü ile ilgili yeniden soruşturma başlatmıştı.